Breaking News

Het belang van het gebed

GebedHet gebed heeft een vorm en een geest. Zijn vorm is de aanbidding met het lichaam, zijn geest is de aanbidding van het hart. Het is daardoor een lichamelijke en geestelijke aanbidding. Het hart en het gezicht van hem of haar die het gebed verricht, zal schijnen met goddelijke licht en de ziel zal hoog verheven zijn.

De verrichting van het gebed is de belangrijkste onder de aanbiddingvormen van de islam en de zekerste manier om Allah (Geprezen en Verheven is Hij) te danken voor zijn onbegrensde gunsten.

Voor degene die het gebed nalaten is jezelf afscheiden van Allah (Geprezen en Verheven is Hij). Het is jezelf beroven van de Genade van Allah en je onthouden van Zijn Gunsten en van de overvloedige Goedheid en Edelmoedigheid.

"Draag voor (O Moehammad) wat jou in het Boek geopenbaard is en onderhoud de salat. Voorwaar, de salat weerhoudt van de gruweldaad en het verwerpelijke. Zeker, het gedenken van Allah (salat) is groter en Allah weet wat jullie bedrijven." (Koran 29:45)

Het is onlogisch om te denken dat God alleen door de menselijke ziel aanbeden kan worden. Het aanbidden van God moet ook lichamelijk zijn. Het lichaam moet zich buigen, nederwerpen, verplaatsen, onthouden van voedsel, reinigen, bedekken….enz. Het lichaam moet leren om de ogen, oren, tong en de handen te beheersen. De mens is geschapen om alleen God de Almachtige te aanbidden. In de Islam wordt aanbidding beschreven als alles dat omwille van Allah wordt gedaan (zolang het binnen de grenzen van God’s bepalingen blijft). Het gebed is een vaste en verplichte vorm van aanbidding. Het is door het gebed dat de goddelijke glorie zich inplant in het hart.

Het gebed is de tweede van de vijf zuilen van de Islam en is verplicht voor de volwassen moslim die geestelijk gezond is. Het is ongeoor-loofd het uit te stellen tot zijn tijd verlopen is, behalve voor degene die de intentie heeft twee gebeden samen te voegen zoals de reiziger en de zieke. Het is hen toegestaan om het middaggebed "ad-dohr", uit te stellen tot het namiddaggebed "alasr" en het zonsondergangs- gebed "almaghrib", tot het avondgebed "alish'a". Wie de verplichting van het gebed ontkent is een ongelovige geworden.

Niet bidden is de weg volgen, die leid naar de hel, welke niets achterlaat, niets spaart en de mens constant vernietigd door een enorme hitte.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Media

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 37729 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Het gebed
Meer in deze categorie: « Al istindja en Al istidjmaar
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld