Breaking News

Al istindja en Al istidjmaar

Wat betekent al istindja?

Al istindja is het reinigen met water van de urine- en/of de ontlastingsuitgang van urine en ontlasting.

Wat houdt al istidjmaar in?

Al istidjmaar is het verwijderen van de urine en de ontlasting dat zich buiten het lichaam bevindt, met behulp van stenen of met al hetgeen dat rein en toegestaan is. Tevens vervangt "alistidjmaar" "alistindja".

"Alistindja" en "alistidjmaar"

Als je je behoefte gedaan hebt, maak jezelf dan schoon met water, papier of steen, als je dit met water doet dan is dat "alistindja" en als je papier of steen gebruikt dan is dit "alistidjmaar". Geoorloofd
bij "alistidjmaar" is elk rein middel dat volgens de Islamitische verordeningen ook is toegestaan.

Wees ook op de hoogte van het feit dat er bepaalde dingen zijn die verboden zijn om er "alistidjmaar" mee te verrichten; bijvoorbeeld voedsel, botten, uitwerpselen en beschreven papieren waarvan Allah bevolen heeft ze met respect te behandelen.

Fatsoensregels bij toiletbezoek

Wanneer je naar de toilet wilt gaan om je behoefte te doen, wend je je niet richting "alqiblah", d.w.z. "Mekka" en laat haar ook niet achter je, uit respect voor het huis van Allah. Wees verder op de hoogte van dat het feit dat het niet geoorloofd is op de weg te plassen of daar waar de mensen gewoonlijk in de schaduw zitten of in openbare tuinen.

Zorg er ook voor dat deze plaatsen schoon blijven. Wanneer je de toilet binnentreedt, ga eerst met je linkervoet naar binnen en zeg: "allahoemma inni a'oethoe bieka minal khobthi wal khabaaïth", d.w.z. "O Allah, ik zoek bescherming bij U tegen het kwaad en de boosdoeners. Als je de toilet verlaat dan zeg je: "ghofraanak", d.w.z. "Ik vraag U om vergeving".

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Media

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 30131 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Het gebed
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld