Breaking News

Hoe Word ik moslim?

Moslim worden is vrij gemakkelijk. Het vereist dat je in het bijzijn van twee getuigen de getuigenis aflegt dat

1- Er geen God is behalve Allah (Ache_hadoe Anna Laa ilaha illa Allah)

2- Mohammed een gezant is van Allah. (Wa ache_hadoe anna Mohammadan rasoeloe Allah)

Dit is de eerste van de vijf pijlers die de essentiële basis van de Islam vormen. Wanneer je Moslim wordt hoor je deze vijf pijlers allemaal toe te passen. Wees echter rustig en geleidelijk in je benadering.

Om deze pijlers te kunnen uitvoeren is het erg belangrijk dat je een Moslimgemeenschap bij jou in de buurt vindt. Als je er geen kunt vinden heb je de zware taak om zelf de grondlegger van een gemeenschap te zijn! Er zijn verschillende organisaties die je in kontact kunnen brengen met Moslims bij jou in de buurt.

LET OP:

Er bestaan een aantal afwijkende groepen mensen die claimen Moslims te zijn maar leerstellingen volgen die niet Islamitisch zijn. De criteria aan de hand waarvan je onderscheiden wie op het juiste pad van Islam is en wie afwijkt is eenvoudig. De enige primaire bronnen van de Islam zijn de Koran en de overleveringen die over de instructies en het gedrag van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) verhalen. Geen enkele Moslim kan verplicht worden iets of iemand anders te volgen dan deze bronnen. Mohammed (vzmh) is de laatste der profeten, dus iedereen na Mohammed die claimt een profeet te zijn is een valse profeet. Het is ook belangrijk om op te merken dat de Islam geen kerkinstelling kent wiens mening de Moslim moet volgen. Het enige wat tussen jou en de primaire bronnen van de Islam in kan staan is dat je leraren & materialen, zoals boeken, nodig zult hebben.

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Media

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 36677 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Algemeen
Getagged onder
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld