Breaking News

SOS .. Discriminatie!!!!

  • dinsdag, mrt 25 2003
  • Geschreven door  Saliha & Hafida
Sallie: Weet je wat me de laatste tijd bezig houdt, Haffie? Hoe de SMS diensten in een hele korte tijd zo'n enorme groei hebben doorgemaakt en wij daar nu simpelweg niet meer eens zonder kunnen. Wil je iemand een fijne verjaardag wensen dan kan dat per sms. Wil je iemand dumpen? ook dan stuur je een sms-je....Ben je voor Jamai dan stuur je een sms-je..ben je voor Jim, dan stuur je ook hem een sms-je......en waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat we vanuit onze luie stoel veel zaken per sms kunnen regelen. SMS rules and is taking over the world!
Sallie: Weet je wat me de laatste tijd bezig houdt, Haffie? Hoe de SMS diensten in een hele korte tijd zo'n enorme groei hebben doorgemaakt en wij daar nu simpelweg niet meer eens zonder kunnen. Wil je iemand een fijne verjaardag wensen dan kan dat per sms. Wil je iemand dumpen? ook dan stuur je een sms-je....Ben je voor Jamai dan stuur je een sms-je..ben je voor Jim, dan stuur je ook hem een sms-je......en waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat we vanuit onze luie stoel veel zaken per sms kunnen regelen. SMS rules and is taking over the world!

Haffie: Ja ja … heel diep…! Ik dacht bijna dat je zou zeggen dat je wakker ligt van de ellende in de wereld en de dreigende oorlog tegen Irak. Maar in plaats daarvan breekt mevrouw haar hoofd over de ontwikkeling van de SMS……...interessant!..Zeg: zit er ook nog ergens diepgang in die gedachtekronkels…of is dit zo'n typisch 'bodemloze-put-verhaal' van je?

Sallie: Nou kijk, alles is aan verandering onderhevig: de wereld om ons heen verandert en wij moeten in hetzelfde tempo mee veranderen.

Haffie: Ja, maar dat is nu eenmaal de ijzeren wet van de evolutie, Sallie. Wie achter blijft is achterlijk, wordt uitgesloten van de rest en sterft een snelle dood. En zo zal het waarschijnlijk ook altijd blijven….

Sallie: Door de komst van de sms is zelfs de strijd tegen discriminatie in een modern jasje gestoken! Ik las laatst dat een Marokkaanse jongen met het initiatief is gekomen om discriminatie in het uitgaansleven te stoppen…met behulp van sms!

Haffie: Ja, dat heb ik inderdaad ook gelezen. Jongens die vanwege hun afkomst worden geweigerd bij uitgaansgelegenheden, voornamelijk Marokkaanse jongeren, kunnen door 1 simpel sms-je een einde maken aan discriminatie…zo wordt gesteld…. Van al die sms-jes wordt namelijk een lijst opgesteld met 'foute' discotheken en andere tenten.

Sallie: Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken?! Kijk, ik ben een Marokkaanse, maar zeker geen kutMarokaanse, en desondanks ben ook ik een keer geweigerd... in de Utrechtse Winkel van Sinkel om precies te zijn. Ik kwam daar aan met een groepje vrienden. Stuk voor stuk redelijk normale mensen. Ok…het ontbrak bij ons aan Ralph Lauren poloshirts, maar nette kleding ten overvloede. Langzaam liepen wij door het paadje van het café, op zoek naar een plaats om te vertoeven. Het was alsof wij op de catwalk liepen en een geweldige show weggaven: alle ogen waren op ons gericht! Ik dacht: ok, ok,… we zien er goed uit…. Maar zoveel aandacht hoefde nu ook weer niet….en zeker niet het soort aandacht dat we toen kregen....Werkelijk niet te geloven hoe wij echt letterlijk uit dat café zijn weggekeken! Toen wij een serveerster vroegen om een plekje, was het antwoord al snel dat er geen plaats meer was. Nou, toen brak mijn klomp...of nee...toen brak mijn Marokkaanse pantoffel!

Haffie: Wat? Kom op zeg! Iedereen die de Winkel van Sinkel een beetje kent, weet dat half Utrecht in dat café past voordat dat echt vol is!!

Sallie: Precies! Nou…geshockeerd, maar te trots om met de arrogante serveerster in discussie te gaan, gingen we dus maar naar een gezellig cafeetje om de hoek waar onze gezelschap en ons geld wél werden gewaardeerd. Het heeft me echter maandenlang bezig gehouden en elke keer voel ik de vernedering en woede opkomen.

Haffie: Belachelijk toch?! Integratie is het enige wat je leest en hoort.....Maar hoezo integratie als je op zaterdagavond niet eens samen kunt gaan dansen? Hoezo integratie als je niet eens wat gezellig kunt gaan drinken? Moet iedere bevolkingsgroep dan maar zijn eigen discotheken en cafés oprichten? Verschuift Nederland meer richting de apartheid opdat wij elkaar kunnen accepteren? Schijn-tolerantie zoals dat heet: ik accepteer dat mijn buurman zus en zo is, maar ik wil verder niets met hem te maken hebben! God en Allah verhoede dat dat gebeurt!

Sallie: Ja…..en of acties zoals die sms-actie tegen discriminatie in het uitgaansleven iets uithalen?..Ik weet het niet.

Haffie: Het lijkt mij behalve frustrerend en vernederd ook een typische vorm van zakkenvullerij… Je bent namelijk een vermogen kwijt aan sms-tegoed! Het is gewoon belachelijk dat je geld moet uitgeven aan het feit dat je gediscrimineerd wordt! Het is me mijn trots te na om me te vertonen op plaatsen waar ik ineens wel toegelaten wordt, puur en alleen omdat zo'n uitgaansgelegenheid op een soort van 'zwarte' lijst is komen te staan.

Sallie: Zal ik nu dan maar iets dieps zeggen, Haffie?

Haffie: Verras me eens…

Sallie: Tolerantie en respect is een psychologisch én vooral lang en zwaar proces en daar helpen geen 160 lettertjes tegen……

Haffie: True!… Heee, zowaar, ik zie ineens licht in die bodemloze put van je zie….

Sallie & Haffie

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 13618 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Sallie & Haffie
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld