Breaking News

Oorlog is Hip!

  • zaterdag, feb 22 2003
  • Geschreven door  Saliha & Hafida
Sal: Uit protest tegen een oorlog in Irak hebben zeven honderd naakte vrouwen de woorden ‘NO WAR’ gevormd op een grasveld in Australië. In New York hebben nog eens honderden naakte vrouwen al de woorden ‘NO BUSH’gevormd. Wat is dit? Is naakt weer helemaal terug of wat? Als dat zo is, dan heeft al dat naakte schoon niet veel effect. Ik zou eerder zeggen dat oorlogje voeren IN is. Mensen slaan graag elkaars hersens in. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn.
Sal: Uit protest tegen een oorlog in Irak hebben zeven honderd naakte vrouwen de woorden ‘NO WAR’ gevormd op een grasveld in Australië. In New York hebben nog eens honderden naakte vrouwen al de woorden ‘NO BUSH’gevormd. Wat is dit? Is naakt weer helemaal terug of wat? Als dat zo is, dan heeft al dat naakte schoon niet veel effect. Ik zou eerder zeggen dat oorlogje voeren IN is. Mensen slaan graag elkaars hersens in. Dat mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Haf: Heb je het gehoord, mensen schaffen massaal gasmaskers aan. leuke accessoire? Zijn die ook in verschillende kleurtjes te krijgen. Dan kan ik ‘m met mijn Gucci truitje combineren. Ik bedoel, het is wel essentieel dat het matcht, niets erger dan accessoires die met je kleding vloeken. Als je een beetje modebewust bent heb je een hele legeroutfit in je kast hangen. Pak maar een willekeurige glossy magazine en je ziet ongetwijfeld modereportages en tips hoe je jezelf kunt transformeren tot een hippe en onweerstaanbare ‘army girl’, met als erop en eraan: cocktailriemen, leger-boots en camouflagebroeken. De modehuizen vieren kortom hoogtij in tijden van oorlog. In de dreigende oorlog met Irak regeren op dit moment het Amerikaanse modehuis ‘The White House’ en het Britse modehuis “The House of Parlemets”. In dit geval schitteren Bush en Blair op de catwalk. Zie je het al voor je?

Sal: Ja wacht wacht…..Bush in z’n door Powell ontworpen sexy ‘wild-wild-west cowboy-outfitje’ met bijbehorende pistolen, cowboyhoed en om het af te maken stoere beenwarmers van kamelenbont, en dan Blair daar achteraan, vastgeketend aan Bush met een ijzeren sm-ketting met niets meer aan dan een sexy latex catsuit.

Haf: Hahahahahaha….ja…een aanval op Irak zal ongetwijfeld een zege zijn voor modehuizen en een inspiratiebron voor menig ontwerper. Daarnaast kan ook de gewone burger zich smakelijk vermaken voor de buis. Want actie verkoopt! En oorlog op de TV betekent bloedstollende actie met veel bommen, bloedvergieten en losse armen en benen die in het rond vliegen. Reality-hype op z’n best en je eigen bioscoop in huis met iedere dag genoeg gruwel en dat allemaal LIVE vanuit Bagdad. Zal het echt zover kunnen komen? Eerlijk gezegd ben ik bang dat het reeds zover is.

Sal: De showbizz-wereld mag trouwens ook niet klagen. Is het je ook opgevallen dat de jaren ’80 serie ‘Tour of Duty’ weer terug is op tv? Wel op een heel geschikt moment moet ik zeggen. Is dit goede marketing of puur toeval? Weet jij het? Als een andere zender met een andere oorlogsserie zoals bijvoorbeeld MASH op de proppen komt weet ik het in ieder geval zeker.

Haf: Ook Hollywood land zit niet stil in deze roerige tijden.

Sal: Madonna schijnt binnenkort met een videoclip te komen die een statement moet vormen tegen een oorlog in Irak- compleet met bloedende kinderen en mensen zonder ledematen. Dat wordt smullen en genoeg kopieerwerk voor andere artiesten.

Haf: Ik voorspel nu al dat P Diddy dit binnen no time tot een rap-remix weet om te toveren inclusief halfnaakte jonge meisjes gehuld in niets meer dan een bikini met legerprint.

Sal: En ik vraag me af of dit niet de zoveelste provocerende actie is van mevrouw Madonna. Zou ze zich oprecht het lot van de Irakese bevolking aantrekken of haar imago van trendsetter veilig willen stellen. Als ik het zo bekijk lijkt de puzzel te kloppen. Oorlog is in de mode en als we iemand de pionier mogen noemen op het gebied van modetrends, dan is dat wel Madonna.

Haf: Alleen in een wereld zo krankzinnig en absurd als die, waarin wij leven kunnen dit soort ontwikkelingen ontstaan. Ik hoop alleen vurig dat de belachelijke trend van oorlogvoering net als alle trends die er ooit geweest zijn, maar van korte duur is.Want de prijs van de allernieuwste Madonna single en de prijs die we betalen voor de hippe designers-kleding is helemaal niets vergeleken met de prijs die wij en de slachtoffers moeten betalen voor oorlog.

Sal: Eén lichtpuntje misschien….vorige week hebben miljoenen mensen over de hele wereld laten zien dat ze niet meedogenloos en passief toekijken hoe Bush en de zijnen de wereld willen verzieken. Tijdens de massale vredesuitingen zijn mij steeds twee kreten opgevallen…NO WAR! en NO BUSH! Ik zou zeggen begin met NO BUSH ….

Haf: YUP!!!!…dan is NO WAR a piece of cake.

Saliha & Hafida
MaghrebOnline.NL Team

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 13966 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Sallie & Haffie
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld