Breaking News
Chahrazad vertelt...

Chahrazad vertelt... (27)

dinsdag, okt 23 2012

Hoe zou het zijn die eerste keer? Hoe zou het voelen? Zou het pijn doen? Zal ik gaan bloeden? Zal hij me geruststellen? Zal hij lief zijn en zorgen dat ik me op mijn gemak voel? Ik heb dit zolang uitgesteld… zo vaak aan gedacht en over gefantaseerd. Je hoort zoveel verhalen; de een zegt dat het meevalt, de ander beschrijft het als een nachtmerrie.

vrijdag, sept 04 2009

Heerlijk om thuis te zijn na een reis van 3000km.
Terwijl ik uit het raam kijk geniet ik van het prachtige uitzicht.
De zon weerspiegelt op de azuurblauwe zee door hoge bergen omringd .
Als ik naar de bergen kijk zie ik huizen.

vrijdag, okt 21 2005

Ik trouw omdat…

Geschreven door
Het is elke zomer weer een waar spektakel. Marokkaanse Nederlanders die vol goede moed naar het land van de muntthee vertrekken om in het huwelijk te treden. Ook zijn er genoeg die het land van herkomst afstruinen met een duidelijk doel: het vinden van een levenspartner. De hele zomer door is het één groot trouwfestijn. Bruiloften totdat je er letterlijk bij neervalt. Allemaal erg mooi en ontzettend duur. Er hangt een constante romantische sfeer die voornamelijk jonge, ongehuwde maagden raakt.
zondag, sept 11 2005
Langzaam opende ik mijn ogen en keek, naar wat leek, een klein slagveld. Het busje waarmee we voor het eerst naar Marokko gingen lag volledig in puin. Her der lagen brokstukken en persoonlijke bezittingen over de weg verspreid. Met een schok besefte ik nu dat een ongeluk ons gezin fataal was geworden. Voorzichtig stond ik op en voelde een steek in mijn arm. Ik pakte mijn arm vast en ging op zoek naar mijn familie.
zaterdag, juli 16 2005

Expeditie Marokko

Geschreven door
De ellenlange rijen voor de kassa bij de H&M liegen er niet om. Identiek uitziende Marokkaans Nederlandse dames graaien hevig geïrriteerd de eerste koopjes uit de rekken. Winkels draaien meer winst dan ze de rest van het jaar doen want, de Marokkaanse Nederlander gaat op vakantie! Wanneer de meest geliefde groep van dit moment, op vakantie gaat dan is er sprake van een jaar lang inkopen, plannen en leningen afsluiten om als een ware sjeik het land van herkomst te bezoeken.
vrijdag, mei 13 2005
Ik zag hem in de verte al naar me staren en hoopte vurig dat hij niet het lef zou hebben om me daadwerkelijk aan te spreken. Helaas ging mijn wens niet in vervulling. Zijn benen waren gekeerd en hij was al naar me op weg. Als een konijn in het nauw gedreven, drukte ik mijn rug tegen de voorruit van de C&A. Zonder nog meer oogcontact te riskeren, keek ik voorzichtig naar het zielige hoopje man die naar mij op weg was.
Pagina 1 van 5

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld