Breaking News
Columns

Columns (52)

Alles of Nietsnutt Featured
dinsdag, mrt 25 2014

Alles of Nietsnutt Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Een wijze man zei eens: ‘’This will be the realest shit I ever wrote.’’ Een dom jongetje begon eens zijn relaas met deze quote, te laf om zich een keer zelf ondubbelzinnig te uiten. Én omdat proza nou eenmaal niets anders is dan een piepkleine, plastic ring, in een doosje, in een doosje, in een doos, in een doos, in een veel te grote doos ingepakt met behulp van het gehele assortiment Zeeman cadeaupapier. De antiheld van dit verhaal is wat die zaak betreft employee of eternity. Sterker nog, hij ken(t) niets anders.

Stemmingmakerij! Featured
woensdag, mrt 19 2014

Stemmingmakerij! Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Het is weer de tijd van het jaar.
De perpetuum discussies, met de stelling:  wie stemt zal branden in de hel! En gekke slogans om je over te halen om wel te stemmen zoals: “stem of sterf, anders gaat je stem naar Geert W.”* (indien je dit mij duidelijk kunt maken > comment).

zaterdag, mrt 08 2014
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Je kent het wel: even levelen', 'even bijpraten' of een 'klassieke win-winsituatie'. Wie een warm voorstander is van nutteloze, volkomen inhoudsloze discussies moet vooral te lang aan een vergadertafel zitten. In een gesprek wat aan elkaar hangt middels geprutsel, lijm en stukjes karton, is de mens in den beginne (on)gelijk, al is het maar omdat roze olifantjes alleen bestaan wanneer je ze benoemt. Back to reality.

dinsdag, mrt 04 2014
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Na ‘Moslims zijn mietjes’ is hier dan nu eindelijk deel twee in de ‘moslim basht geloofsgenoten-reeks’: bekeerlingen zijn schoenen met een dikke schapenvacht aan de binnenkant en een zachte, gekleurde stof aan de buitenkant. Gun mij wederom even de kans mijn leus toe te lichten.

zondag, feb 16 2014
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Natuurlijk onthoudt mijn brein -het is tenslotte een vrouwenbrein- ieder saillant detail van elk gesprek, om nog maar te zwijgen over de details in jouw houding.

maandag, feb 10 2014

Ik laat jou los

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Vlug, zet je masker weer op.  De show moet doorgaan. Je kan niet even stoppen. Je kan niet zomaar even uit je rol stappen.  Je bent in de war. Je bent je tekst vergeten, maar  je moet doorgaan. Het publiek zal je uitlachen. Je bent geschrokken. Het publiek heeft je gestoord en heeft je uit je element gehaald, maar een goede actrice blijft doorgaan. Droog je tranen en zet dat masker maar weer op. Dat mooie, lachende maskertje. Het publiek denkt dat dit erbij hoort. Ze weten niet wat jij weet, noch weet jij wat zij denken.  Alles draait om jou, toch? Of draait alles om het publiek? Moeten zij blij zijn met wat ze zien? Of moet jij blij zijn met wat je doet? Je kunt ze niet teleurstellen. Stap niet uit je rol. Je weet immers niet wie je bent.  Zet dat masker niet af, want jij weet niet wat zij zullen zien.

Pagina 1 van 9

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld