Breaking News

Gat in de markt

Sinds een aantal jaren heb ik een zwak voor fotografie. Het begon met het bewonderen van World Press Photos, maar vandaag heb ik ontdekt hoe mijn telefooncamera werkt. Vol trots kan ik je meedelen dat ik mezelf (ook vandaag) heb benoemd tot een fotografe.

Het kan raar klinken, maar ik wil munt slaan uit dit pas ontdekte talent. We leven immers in crisistijden en alle extra centen zijn meer dan welkom. Daarom heb ik de markt van de zelfbenoemde fotografen goed bestudeerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de concurrentie moordend is. Gelukkig ben ik een slimme meid en heb ik een gat in de markt ontdekt: het fotograferen van dieren (dierenportretten). Ja, dat gaat mijn specialiteit worden!! Als jij je huisdier wilt vereeuwigen in een hoogkwalitatieve foto dan ben je hier bij het juiste adres. Maar er is een grote MAAR: ik werk niet met alle (huis)dieren.

Om te beginnen wil ik geen katten in het nauw fotograferen, want die maken rare sprongen. Ze zijn dan moeilijk te fotograferen. Het kost mij veel tijd om een goede foto te schieten en als een keiharde zakenvrouw moet ik helaas zeggen: tijd is geld.

Verder werk ik niet met slapende honden, want die maak ik niet graag wakker. Het fotograferen van blaffende honden, daarentegen, vind ik wel leuk, want die bijten niet.

Wat betreft boerderijdieren: ik wil absoluut geen kippen zonder kop fotograferen, want ik houd niet van horrortaferelen. Brrr…alleen van dit idee al krijg ik kippenvel.

Het lijkt me verder wel mooi om koeien te fotograferen; die hebben namelijk een bepaalde charme. Nu ik het over koeien heb: weet je wat mij een hele mooie foto lijkt? Een foto van oude koeien die net uit de sloot zijn gehaald. Prachtig!

Ik heb helaas slecht nieuws voor baasjes van ezels: ik werk namelijk niet met ezels die zich tweemaal aan dezelfde steen hebben gestoten. Deze hebben dan een lelijke bult die ik eigenlijk weg zou moeten werken met Photoshop. Tot mijn spijt beschik ik nog niet over Photoshop. Ik ben deze nog aan het downloaden. Aangezien mijn laptop erg traag is, kan dit nog weken duren. Voor de rest heb ik niet veel ervaring met het fotograferen van dierentuindieren, maar het lijkt me niet fris om ongelikte beren te fotograferen. Ze zijn vies en stinken verschrikkelijk.

Tot slot wil ik je nog iets vertellen over mijn ambities: volgend jaar wil ik meedoen aan de World Press Photo wedstrijd. Ik denk dat ik een grote kans maak om te winnen. In mijn verbeelding heb ik namelijk de mooiste en meest originele foto al gemaakt; een foto van een aap die uit een mouw komt. Nu moet ik alleen nog een aap zien te vinden en hem dit kunstje leren, maar dat komt wel goed.

Dit was het dan zo’n beetje. Ik hoop dat je nu voldoende informatie hebt over mijn werk. Mocht je een foto willen maken van je huisdier, dan weet je me te vinden en graag geen pechvogels : )

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 8404 keer
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld