Breaking News

De eerste indruk

  • zondag, jan 12 2014
  • Geschreven door 

Toen mij gevraagd werd wekelijks een column te schrijven, schrok ik me lam. Mijn hart begon sneller te kloppen toen ik alle andere columns bekeek.  Ze barstten van de diepzinnigheid en van tienletterwoorden waar ik nog nooit van gehoord had. Maar ik stemde in. Ik wilde het. Ik wilde ook een column schrijven. Wel sprong ik meteen op om op zoek te gaan naar handleidingen voor schrijvers en Nederlandse grammaticaboeken: mijn column zou perfect worden. Yasmine slaat geen flaters.

Nu, een week later,  liggen die boeken ongelezen onder mijn bed. Ik ben ongedisciplineerd, maar ook een beetje vreemd. Ik vind namelijk dat schrijven natuurlijk moet gaan. Spontaniteit en impulsiviteit brengen namelijk de mooiste verhalen. Ik staarde een paar minuten geleden nog naar een angstaanjagend, leeg Word document. Nu heb ik al 128 woorden. Maar het moeten er nog meer worden. Meer woorden. Ik heb geen flauw idee waar ik over zou moeten schrijven nu. Het is niet dat ik een erg dynamisch leven leid en dat ik veel meemaak. Dit is (hopelijk) mijn eerste stuk en zo’n beetje de eerste indruk die ik maak. Lekker bezig, Yasmine.

Mijn backspace toets gaat er vandaag aan. Niets is te goed voor een eerste indruk. Niets. Als dit een mondelinge presentatie geweest was, zou ik voor de rest van mijn leven gepest worden. Normaal heb ik best veel inspiratie en weet ik veel te vertellen. Ik zou nu over Ariël Sharon kunnen beginnen en over al die stroom die hij verspilde door acht jaar lang in een coma te gaan liggen, maar dat weiger ik. Mijn maatschappijkritische houding bewaar ik voor een andere keer. Stel dat ik dan niet weet waar ik over moet schrijven, dan kan ik altijd over het Israël-Palestina conflict beginnen.

In deze flater die ik toch geslagen heb, kunnen jullie (als dit gelezen wordt) best veel over me leren: er liggen boeken onder mijn bed, ik ben raar, ik ben ongedisciplineerd,  ik houd niet zo van Israël en ik ben milieubewust. Is het me dan toch gelukt? Zou ik dan toch een goede indruk hebben gemaakt? Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. En ik heb lange woorden gebruikt: ‘maatschappijkritisch’.  Dit kunnen jullie niet ontkennen.

Yasmine

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 9510 keer
Beoordeel dit item
(12 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Yasmine

Ik ben Yasmine. Eigenlijk wordt mijn naam heel anders geschreven, maar ik vind Yasmine leuker. Zie het maar als een pseudoniem. Alle schrijvers hebben die en ik mag natuurlijk niet achterblijven. Ik ben zeventien jaar oud, ik studeer (ongeveer) en ik denk ongelooflijk veel na.  Schrijven helpt me om die warboel in mijn hoofd een beetje te ordenen. Dus als iemand mijn stukken leest, bekijkt diegene eigenlijk hoe ik aan het opruimen ben en hoe ik alles een plaatsje geef. Diep, vind je ook niet? I think, therefore I write.

Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld