Breaking News

Stemmingmakerij! Speciaal

Het is weer de tijd van het jaar.
De perpetuum discussies, met de stelling:  wie stemt zal branden in de hel! En gekke slogans om je over te halen om wel te stemmen zoals: “stem of sterf, anders gaat je stem naar Geert W.”* (indien je dit mij duidelijk kunt maken > comment).

Het blijft dan ook altijd kiezen tussen twee slechten. En meten met 2 maten. En geven en nemen. En je leeft hier in een ander land dus je moet mee doen. En stemmen is belangrijk want..

Mocro, please!

Iedereen komt met zijn of haar logica en propageert de visie die daar bijpast. PvdA, SP, CHRISTENUNIE, NIDA, PVDE, YOKI, PIRATENPARTIJ, TWIX, SNICKERS, SKITTELS .. het maakt niets uit.

Ik ..stem niet.! Punt, voor het geval je er overheen hebt gelezen. Mij hoef je niet te overtuigen. Ik doe er niet aan mee.

Ik stem niet omdat ik weet dat het systeem niet werkt. Het gaat niet om uw belangen, niet om uw gezondheid, niet om uw portemonnee. Daar is het systeem namelijk niet voor gebouwd. Het is de schijn die opgehouden wordt dat er inderdaad een verschil gemaakt kan worden.

Jouw baan staat op de tocht om het boekhoudkundig rooskleuriger te laten uitzien voor de buitenwereld. In plaats van dat ze vertellen dat er gewoon verliezen zijn gemaakt en dat er dus een keer geen winst is gemaakt. Zo is het ook met de politiek.  Je moet overal maar voor betalen. En alles maar slikken.

Vanavond is het weer zover. De gemeentehuizen worden volgepakt met verkozenen en net niet verkozenen. Vanavond zie je alle partijen feest vieren en trots zijn op elke stem die er is geweest. Elke partij heeft succes geboekt. En elke andere partij is slecht. Tis me toch een feest!

Homo’s, Joden, Veganisten, modeltrein-fanatics en andere zeldzame minderheden verenigen zich niet in een politieke partij. Maar Moslims daarentegen, proberen dit al jaren. Met wisselend succes komen ze af en toe op gemeenteniveau binnen.

Of zij uiteindelijk echt onze belangen behartigen ligt aan je fundamentele principes en de vraag of bepaalde vraagstukken wel überhaupt door hun worden besproken (bijv. halal slachten, hoofddoekjes issue, militaire deelname etc).

Jouw belang is, zoals het er ook staat, van jouw. Jij moet er dus voor opkomen, er voor vechten en er voor werken. Wij dienen ons als minderheden te organiseren in organisaties en instellingen om het verschil te maken. Een samenleving in de grote samenleving zijn. Wij zijn samen sterk. Samen maken wij het verschil.  Wij zijn dan ook de toekomst!  (stem op mij, door niet te stemmen want ik ben ook niet verkiesbaar.. zo ook G van Wilders niet)

Als wij samenwerken aan een gezonde halal –industrie, heldere halalcertificering, goede islamitische ouderenzorg instellingen , goede en gezonde bedrijven opzetten en halalbankieren proberen te implementeren. Kunnen wij, als minderheid in de grote samenleving, een voorbeeldfunctie zijn voor de rest. Wij moeten het verschil maken, door het beste voor te hebben met de gemeenschap. Daar is geen stem voor nodig, alleen mensen. Ieder individu is speciaal en heeft zijn eigen set of skills. En samen kunnen wij heel ver komen. Dus ga actief bezig zijn en doe iets voor je omgeving. Organiseer, kom samen, werk samen!

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 19088 keer
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Gepubliceerd in Columns
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld