Breaking News

Bevrijdingsdag

  • maandag, apr 05 2004
  • Geschreven door  Abdelkarim Al-Farghani
Image Vandaag vijf mei vieren we de bevrijding van Nederland van het Nazi regime. Een regime dat in Europa, Noord-Afrika en de voormalige USSR voor veel leed heeft gezorgd. Zigeuners, zwakzinnigen en joden werden in Europa vervolgd en gedood, terwijl in Noord-Afrika (Libie) onder leiding van Mussolini vele miljoenen moslims de dood hebben gelaten in hun strijd tegen dit regime.
Bevrijdingsdag.
Ubi solitudinem faciunt, pacem appellant
Waar verwoesting gecreëerd is, noemt men het vrede

Vandaag vijf mei vieren we de bevrijding van Nederland van het Nazi regime. Een regime dat in Europa, Noord-Afrika en de voormalige USSR voor veel leed heeft gezorgd. Zigeuners, zwakzinnigen en joden werden in Europa vervolgd en gedood, terwijl in Noord-Afrika (Libie) onder leiding van Mussolini vele miljoenen moslims de dood hebben gelaten in hun strijd tegen dit regime.

Gisteren op 4 mei herdachten we al deze slachtoffers en stonden we even stil, twee minuutjes, om te herdenken en om even te overpeinzen wat oorlog en vervolging betekent. Vandaag vieren we de bevrijding van Nederland en andere landen die gebukt gingen onder het Nazi-regime. Helaas meten we weer hier in het Westen met twee maten. Naar willekeur kiezen onze overheden landen uit waarvan zij vinden dat ze bevrijd moeten worden. Neem bijvoorbeeld Irak. Een land dat onder het regime van Saddam H. werd verscheurd en naar de afgrond is geleid. In het mom van het bestrijden van massavernietigingwapens heeft de VS op eigen houtje een oorlog ontketend in naam van de vrijheid en democratie. En tot op de dag van vandaag zien we hoe verzetstrijders in gevangenissen volgens de beginselen van vrijheid en democratie van het Witte Huis worden behandeld. Hoe lichamen van kleine kinderen zijn opengereten door de kogels van de democratie. Hoe een complete stad als Falluja onder een vliegend bommentapijt wordt bedekt. Booming businnes voor de oorlogsindustrie.

Op een steenworp afstand ligt een Gallisch dorpje, omgeven door een zogenaamde veiligheidsmuur die meer weg heeft van een apartheidsmuur. Inderdaad, bezet Palestina dat door een Imperialistisch gedachtengoed (Het Zionisme) volledig van de wereldbol aan het verdwijnen is. Massa-slachtingen worden er aangericht, en notabene door figuren die de vervolgingen in WOII mee hebben gemaakt. Ze zouden beter moeten weten! Grond van Palestijnen wordt onteigend, eeuwenoude olijfgaarden worden met bulldozers van Europese makelij platgewalst, kinderen worden als schietschijven gebruikt en in gebedshuizen wordt zonder schaamte of gevoel voor fatsoen geürineerd. Amerikaanse Apaches vliegen geruisloos over bewoond gebied en met een druk op een knop vermoordt men gehandicapte mannen die vanuit hun rolstoel oproepen tot verzet. Huizen worden voor de ogen van de oorspronkelijke bewoners opgeblazen, verzetstrijders worden betiteld als terroristen terwijl de echte schurken 'mannen van vrede' worden genoemd.

En dan...dan gaan we gezamenlijk 4 en 5 mei vieren en volhardend houden we vol dat wij hier in Het Westen, de bakermat van vrijheid, gelijkheid en broederschap, de waarden, normen en alle verworvenheden van beschaving in pacht hebben. Tussen de regels zeggen we eigenlijk exact wat Adolf H. gezegd heeft. We maken namelijk onderscheid tussen Ubermenschen en Untermenschen. We maken onderscheid tussen zij die ten tijde van WOII de titel van verzetsstrijder kregen en zij die vandaag de dag in bezet Palestina ruim 55 jaar gebukt gaan onder een tirannieke bezetting. Zij krijgen namelijk de titel van terrorist. Hoe lang nog? Hoe lang nog zal dit bloedige schouwspel duren? Niet lang gelukkig. Aan de horizon begint namelijk de zon al op te komen. Die zonsopkomst zal het einde inluiden van een wereldorde welk gestoeld is op verschillen in ras, religie en klasse. Dan zal die dag aanbreken waar de jood, moslim en christen gezamenlijk aan een tafel eten, onder een wapperend vaandel met de naam van de Gezegende erop.

Abdelkarim Al-Farghani

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 19432 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld