Breaking News

De hetze tegen de sluier (islam)

  • zaterdag, mei 15 2004
  • Geschreven door  Abdelkarim Al-Farghani

Nog nooit is de media zo onzorgvuldig omgegaan met een religie als met de islam. Wat heeft dit geloof toch misdaan? Het wordt geassocieerd met tirannieke en dictatoriale regimes in de Arabisch-Islamitische wereld, die bovendien lange tijd gesteund werden EN worden door westerse landen die hun democratische en vrijdenkende idealen van de daken schreeuwen. "De democratie moet geëxploiteerd worden, naar alle hoeken van de wereld" en elk ander ideologie dient zich hieraan te onderwerpen. Het uitdijen van de NAVO is daar het keiharde bewijs van.

Nog nooit is de media zo onzorgvuldig omgegaan met een religie als met de islam. Wat heeft dit geloof toch misdaan? Het wordt geassocieerd met tirannieke en dictatoriale regimes in de Arabisch-Islamitische wereld, die bovendien lange tijd gesteund werden EN worden door westerse landen die hun democratische en vrijdenkende idealen van de daken schreeuwen. "De democratie moet geëxploiteerd worden, naar alle hoeken van de wereld" en elk ander ideologie dient zich hieraan te onderwerpen. Het uitdijen van de NAVO is daar het keiharde bewijs van. Nou prima toch? Zelf genieten we in dit land met volle teugen van deze democratische idealen. Echter, deze democratische beginselen gaan niet voor iedere groep op. Sla kranten er maar op open en je zult zien dat moslims toch op een ander manier benaderd worden.

In Frankrijk bijvoorbeeld heeft men zware kritiek geuit tegen het dragen van een hoofddoek. Het wordt namelijk gezien als een teken van opstand tegen het Westen. Aanvankelijk wilde men alleen de hoofddoek uit scholen en universiteiten bannen. Maar al snel heeft het men op een ander boeg gegooid. Men wil nu een wetswijziging invoeren om alle religieuze symbolen te verbieden. Met andere woorden, een kruis, een keppel of een hoofddoek dienen uit leslokalen te verdwijnen. De commissie die belast was met deze taak, onder leiding van Bernard Stasi, onderzocht zogenaamd onder de moslimas wat hun opinie en mening hierover is. Lachwekkend kun je het noemen! Waarom? Omdat de meeste vrouwen die geïnterviewd werden door de commissie geen praktiserende moslims zijn of de islam links hebben laten liggen. De commissie Stasi heeft slechts twee gesluierde moslimas geïnterviewd uit een groep van ruim 150 'moslimvrouwen', waarvan het merendeel vijandig staat jegens de hoofddoek. Hirshi Ali look-alikes.

Aan de andere kant slaat de commissie van Bernard Stasi de plank nogmaals volledig mis door een hoofddoek gelijk te stellen aan een kruis of een keppel. Dr.Yusuf Al-Qaradawi, een prominente en gematigde geleerde, heeft uiteengezet dat de hoofddoek geen islamitisch symbool is, maar een islamitisch voorschrift! Met andere woorden, het is door God aan de vrouwelijke moslims bevolen door een duidelijke openbaring, met een duidelijk doel: het bedekken van de schoonheden van de moslima.
De hoofddoek is dus duidelijk een religieus aangelegenheid. Vreemd dat scheiding tussen kerk en staat hier niet opgaat!!

Het is nu afwachten tot de heer Chirac het advies van de commissie Stasi zal aanvaarden om over te gaan tot een wetswijziging. Op 17-12 zal hij zijn oordeel hierover geven. Als deze wet wordt aangenomen, dan zullen andere verboden makkelijk volgen. En als Frankrijk deze wet aanneemt dan zal deze trend zich naar alle Europese lidstaten voortzetten.

Beste lezer, kunt u nog de leuzen herinneren van de Franse Revolutie. Dat hebben we allemaal gehad op school. Denk aan de volgende jaartallen: 14 juli 1789 De bestorming van de Bastille, augustus 1789 De verklaring van de rechten van de mens. Denk aan: LIBERTÉ, ÉGALITÉ ET FRATERNITÉ. Oftewel: 'Vrijheid ! Gelijkheid! Broederlijkheid. Maar kennelijk geldt dat niet voor alle aardse bewoners.

Een advies aan alle parlementariërs in Nederland: maak niet dezelfde catastrofale fout die men in Frankrijk momenteel begaat. Het invoeren van een verbod op de sluier, is de voorbode voor het einde van het voortbestaan van de democratie. En deze redenering kunt u als politic(us)(a) het best voor uzelf natrekken.

Stelling van deze keer is dan ook: Wat zou jij tegen elk kamerlid willen zeggen inzake een mogelijk verbod op de hoofddoek?

Abdelkarim Al-Farghani

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 20684 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld