Breaking News

Huishoudelijke mannen gezocht

  • zondag, jan 06 2013
  • Geschreven door  Badr Youyou

Een van de bekendste klachten van vrouwen binnen een huwelijk is dat ze zeggen dat hun mannen niets doen in huis en dat de vrouwen alles zelf moeten doen. Dit beeld kan wel degelijk kloppen, maar ik zeg er wel bij dat vrouwen hier degelijk schuldig aan mee hebben gewerkt en dit probleem veroorzaakt.

Van oudsher deden de vrouwen de taken in huis en de mannen waren vroeger meestal de kostwinners. Veel vrouwen (moeders en zusters) tot op heden zonder dat ze het zelf in de gaten hebben verwennen hun kinderen en leren ze geen verantwoordelijkheid te nemen. Als je je zoon of broertje niet leert om verantwoordelijkheid te nemen en tegelijkertijd doe je alles in huis zoals: koken, tafel dekken, opruimen, stofzuigen, de was doen en zelfs zijn slaapkamer opruimen, dan heb je in feite hem daarmee geïndoctrineerd (met de nadruk op indoctrinatie) dat huishoudelijke taken iets is voor vrouwen. Geef je dit soort dingen niet mee aan je zonen, dan zullen ze later ervan uit gaan dat de ideale vrouw, is een vrouw die voor de man alles in huis doet. Dit is de reden waarom veel moderne vrouwen zich verbazen dat zelfs goed gestudeerde mannen conservatief en ouderwets denken. Ze willen een goede huisvrouw die ook nog eens goed kan koken. Dit beeld heeft de man onbewust van zijn moeder (en oudere zussen) overgenomen, want volgens hem zijn dit de ideale vrouwen. Dat is niet zo gek, want elk kind ziet zijn moeder ook als de ideale vrouw. Bij zo'n vrouw voelt hij zich 'thuis', 'veilig' en 'vertrouwd'. Daarom zal hij ook op zoek gaan naar eentje die veel gelijkenissen toont als zijn eigen moeder.

Als zulke mannen volwassen worden, dan hebben ze geen gevoel om huishoudelijke taken te verrichten. Als ze het doen, dan doen ze het tegen hun zin en omdat ze soms geen keuze hebben, maar feitelijk zijn ze overtuigd dat zoiets voor vrouwen bedoeld is en niet voor de mannen.

Wanneer je dus een man leert kennen, dan dien je dit soort onderwerpen met hem te bespreken en hier goede afspraken over te maken. Geloof het of niet: het kost mannen veel energie om hun knoopjes om te schakelen. Ze zijn in hun jeugd goed verwend en als prinsen behandeld. Verwacht niet dat zo een prins later automatisch zich gaat gedragen als een 'knecht' (bij wijze van). Hij moet dat zichzelf leren namelijk en dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Voor hem is het veel makkelijker om een vrouw te vinden die zich gedraagt zoals zijn moeder en zussen dat deden.

Badr Youyou

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 19525 keer
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Gepubliceerd in Hot Topic
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld