Breaking News

Je weet niet wat je mist

Ik zeg het vaak en blijf het herhalen: wij als mensen vinden gauw bepaalde zaken te vanzelfsprekend waardoor wij ze niet waarderen.

Bijvoorbeeld: we vinden het vanzelfsprekend dat we een dak boven ons hoofd hebben, dat we 's avonds in een warm bed kunnen slapen, dat we hebben kunnen eten vandaag, dat we kunnen douchen, etc.
Wat we -of laat ik maar voor mezelf spreken......

-wat ik ook altijd zo vanzelfsprekend vond/vind en niet vaak bij stil heb gestaan, is het feit dat ik gelovig ben en een moslima. Jah, het is zo vanzelfsprekend dat ik vaak vergeet dat het een enorme zegening is.

Ik besef pas dat het een zegening is als ik in het dagelijks leven er helemaal doorheen zit. Als alles mij teveel wordt. Pas dan realiseer ik me dat er maar één iemand is die daadwerkelijk weet wat mij precies dwars zit, waar ik verdrietig van word of waarom ik me zo rot voel. Er is dan maar één iemand die mij kan troosten en van binnen een kalm gevoel kan geven, het gevoel dat alles goed komt. Die ene iemand is Allah sub7anaho wa ta3ala.

Het is niet makkelijk uit te leggen. Het is dan anders dan normaal. Het gebed voelt anders aan, de wudu voelt anders aan, de koranverzen die je leest voelen anders aan, de ad3iya die je verricht. Alles voelt dan anders aan. Alsof je het veel bewuster doet, alsof het diep uit je hart komt. Het voelt intenser aan. Alsof je zo graag die connectie met Allah sub7anaho wa  ta3ala wil maken.

Jah, eigenlijk is dat niet goed. Maar ja, we zijn niet voor niets mensen die vergeten en daarom beproefd moeten worden.

Maar in ieder geval: alhamdoelilah dat ik een moslima ben en als moslima ben opgevoed. Alhamdoelilah!! Moge Allah mij en iedereen vergeven en leiden. Amien!!

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 15477 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Moslima
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld