Breaking News
Verhalen

Verhalen (10)

zaterdag, jan 18 2014

Langzaam draaide Joep de dop terug op de fles en schoof het gevulde glas behoedzaam over de bar in de richting van de late bezoeker. De man knikte en legde zijn duim en wijsvinger eromheen zonder het drankje naar zijn mond te brengen. 'Het is lang geleden' zei de barman. De ander haalde zijn schouders op. 'Een jaar. Wat is nou een jaar?' 'Er kan een heleboel gebeuren in een jaar.'

zaterdag, jan 04 2014

Amsterdam 2030

Nors kijkt hij naar buiten. Het is een grauwe wereld daar. Het regent. Mensen haasten zich door de straat. De langsrijdende auto's doen water en slijkdruppels hoog opspatten. Af en toe passeert er iemand vlak voor zijn raam. De meesten negeren hem. Een enkeling kijkt hem aan. Die ziet een verbitterde oude man. Niet bepaald een prettige aanblik,dus kijkt die meteen weer weg.

donderdag, jan 02 2014

Ik kijk naar je in het ochtendlicht. Jouw gezicht, zo vertrouwd. Je ogen gesloten. De zon is net opgekomen. Buiten hoor ik de eerste vogels. Een deur slaat dicht. Het stadse leven neemt zijn aanvang.
Hier en nu zijn wij met zijn tweetjes. Ons eigen paradijsje. Ik hou van jou. Met alles dat ik in me heb. Je lange haar valt krullend over je schouders. De eerste zonnestralen spelen met jouw lokken. Ik laat mijn vingers erdoorheen strepen.

dinsdag, dec 17 2013

Het is nu bijna vijf jaar geleden dat mijn vader is overleden. Ik herinner me nog alles. Het lijden, zijn sterfbed, zijn laatste adem, zijn begrafenis, maar ook het moment dat de arts het doodvonnis uitsprak. Dat was op een vrijdagmiddag. Mijn vader had aan het begin van dat jaar vage klachten in zijn onderbuik. Na diverse onderzoeken hadden ze een gezwel gevonden en werd de diagnose gesteld: een uitzaaiing waarvan de primaire tumor onbekend was.

maandag, dec 24 2012

Daar stond ze dan. In de schemering van de avond, alleen haar wollen muts werd verlicht door de straatverlichting. Ze was rond de dertig, een periode van haar leven waarin ze hoorde te schitteren, maar in plaats daarvan stond ze daar: ze graaide uit prullenbakken.

vrijdag, dec 14 2012

De wachtkamer

Geschreven door

Het is druk in de wachtkamer van de huisarts. Kinderen die hoesten en niezen, een man die een gebroken neus heeft, twee dames die aan het kletsen zijn over de aanbiedingen bij de Etos en een stil oud vrouwtje dat in een hoekje zit.

Pagina 1 van 2

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld