Breaking News

De wachtkamer

  • vrijdag, dec 14 2012
  • Geschreven door  Nourtje C.

Het is druk in de wachtkamer van de huisarts. Kinderen die hoesten en niezen, een man die een gebroken neus heeft, twee dames die aan het kletsen zijn over de aanbiedingen bij de Etos en een stil oud vrouwtje dat in een hoekje zit.

Ik besluit naast haar te gaan zitten. ‘Goedemorgen’, zeg ik. ‘Goedemorgen jonge dame!’, zegt zij lief terug. Ik glimlach naar haar en neem plaats in de stoel naast haar. Ik pak een tijdschrift en blader er wat in. ‘Het leven is zo kort meissie, haal er maar lekker uit wat er in zit!’, zegt het oude, gerimpelde vrouwtje naast me. ‘Ja, zouden we eigenlijk moeten doen he? Helaas staan we daar niet altijd bij stil. ‘antwoord ik terug.

‘Weet je’, zegt ze, ‘toen Henk nog leefde had ik het zo fijn saampjes met hem. We konden genieten van een bakkie op balkon, een spelletje spelen na het avondeten of gewoon luisteren naar Bach op Classic FM. Nu ik alleen ben kom ik alleen buiten om naar de dokter te gaan of naar Greet mijn overbuurtje. Voor de rest doe ik niks, ik staar maar wat voor me uit..’, zegt ze me in een adem.

‘Het spijt me te moeten horen dat uw man niet meer leeft mevrouw, en het spijt me ook dat uw leven daardoor veranderd is. Ik hoop dat u nog enigszins gezelschap kunt vinden om de dagen door te komen.’

‘De dagen mijn kind gaan nog wel, de nachten zijn het zwaarst in je eentje. Wijffie, zal ik je eens wat foto’s laten zien? Heb er wel een paar in mijn buidel.’

Ze pakt haar portemonnee en tovert er allerlei foto’s uit; van haar kinderen, van zichzelf, van Henk en eentje van Henk en een vrouw. ‘Oh wat leuk, is dat Henk met zijn moeder?’ vraag ik haar. ‘Zijn moeder? Nee, dat ben ik!’ en ze grist de foto uit mijn hand en stopt m terug in haar portemonnee. Ze draait zich vervolgens om en praat niet meer tegen me!

Gelukkig wordt ze snel geroepen door de dokter…’Goedemorgen, dame’, zegt ze en ze loopt langzaam weg…..

Heb je weer goed voor mekaar Nour! Een oud vrouwtje beledigd op de vroege ochtend, dat belooft wat vandaag……

Deel dit op:

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Gelezen: 11356 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gepubliceerd in Verhalen
Log in om reacties te plaatsen

Galerij

 
Als het leven geleefd is... Is de dood nabij

In Beeld